DEN GICK BRA

Ja, som rubriken lyder gick den bra. Jag börjar nästan vänja mig vid ostbrickor och mousserande vin mitt i natten, och att komma minst en dag i veckan till skolan och vara kallsvettig av sömnbrist. (Jag blir alltid kallsvettig när jag sovit för lite, men det kanske inte är normalt nu när jag tänker efter?)

Självklart ursäktar jag din frånvaro!! Inget var menat som anklagelse, utan ta allt som ren och skär saknad bara.
Håller med om helgen, lördags, och för att råda bot på den otillfredsställda känslan efter detta har jag en förfrågan till dig: Vill du gå på premiären av Himlen är oskyldigt blå med mig? På måndag! Du vet den där knarkskandalen och grejer, 70-tal typ. Den verkar fin tycker jag, trots att b.la. din filmintresserade PV, har jag för mig, ratade den ganska rejält en gång. Men kan ju vara mysigt med lite snittar och sånt där ändå! Och du vet att gratis är gott. Snälla bli min måndagsdate!

Måste få se bilderna om du fotar!!

Vad jag gör? Jag vet inte vad det är för ett svar du är ute efter där. Men jag trivs väldigt bra i alla fall, jag också.

Pusses and hugs och varsågod för ett kortfattat inlägg eh.
Din J-K

HUR GICK DIN TISDAGSDATE?

/Moa

Att trivas!

Du får ursäkta min frånvaro! Men allting flyter på så himla fint just nu att jag nästan slipper tänka. Visst händer det tusen saker i och med inspelningen och allt men jag har kommit in i det så himla bra att allting faller sig så naturligt. Det slog mig igår hur himla bra jag trivs i hela situationen och hur mycket jag kommer sakna allting när vi är klara, alla människor som jag lärt känna och så. Vi är klara i Uppsala nu och ikväll ska jag iväg till Bollnäs. 
Ska släpa med mig min kamera den här gången och smygfota lite, fast de bilderna får nog inte läggas upp här.. 

Hur som, det var fint att träffa dig i helgen! Men det var så mycket folk att det kändes lite lite, om du förstår vad jag menar. När jag tänker närmre på saken ska jag nog ringa dig när jag skrivit klart detta. 
Hur är allt med dig?
Vad gör du?
Trivs du?

Jag trivs.
Din tillgivna Moppy

Je T'Aime Moi Non Plus





Är såld!! På filmen om Gainsbourg alltså. Det är fanimej okej att den är klyschig och romantiserad: juden räddar läget. Har du sett den min vän?
Ska på tisdagsdate i morgon.
Då ska den ses.

Idag var min lillasyster med mig i skolan. Hon regerade!
Vad har du för dig kära M? Vet att du ska öla/vina med Hannah och andra ikväll, men ge mig ett livstecken ändå.

/J-K

Hannahannahannah

Det var fint! Igår alltså! Lördag! Jag hade kul! Pajen var god!
Det var fint att se dig, men känner mig så förvirrad över hur du kommer att åka runt. Hur ska jag få tag på dig, när kommer jag att få träffa dig igen och framför allt; kommer du att överleva? Vet att du berättade för mig hur det låg till igår, men jag tog liksom inte in det. Och nu är du i Uppsala!!

Hela helgen har varit väldigt fin för övrigt. Toppar var lördag morgon:


och lördag kväll/natt. Efter att ni lämnat oss satt vi kvarvarande och turades om att säga tre människor vi skulle vilja ligga med, gifta oss med respektive döda. Och så gissade man på varandra. S p ä n n a n d e. Dessvärre var det ingen som vågade dra det så nära som till personer närvarande i rummet, men kanske var det ändå bra. Vem vet!

Söndagen pågår just nu och den är som den är. Borde spela lite gura, vet ju att jag annars bara kommer att driva mig själv till skolk i morgon på lunchlektionen.

Ska koka gröt snart.
Mvh
/Jaana

en lördag i september

Att engagera sig. Nej, jag vet inte. Jag har nog aldrig varit den som engagerar mig. Har inte den självdisciplinen som krävs för riktigt engagemang, tror jag. Vilket är synd! Men jag hejar på dig. Always. 

Igår gick jag omkring med känslan att jag var vuxen. Jag hade fått lön, köpte en stilig jacka, gick ut och åt med en tjejkompis, mötte upp några fler vänner och tog en öl på ett artsy ställe på söder, gick hem tidigt. VET, att jag gör sånt typ alltid men igår var det så VUXET. 

Imorgon ska jag till Uppsala, är superpepp! Det kommer vara typ 300 statister och de har omlokaliserat lokaltrafiken och stängt av luftvägarna. Värsta pådraget. Ska bli spännande! Det enda kruxet är dock att jag ska VARA DÄR klockan 06 = ingen sen natt och inte alltför mycket alkohol ikväll.. 

Bra grej med den här lördagen: JAG FÅR TRÄFFA DIG
Dålig grej med den här lördagen: Jag trodde jag fick beställa ipod phone 4 idag men måste tydligen vänta tills imorgon/måndag!!!!! ! ! !

LOVE
Moa

nu tilltalar jag DIG


och nu tänkte jag samla ihop en del lösa trådar!

Om kameran: Den är mamis. Men det är bara jag som fotar om den väl kommer fram.

Avokado:
Det håller jag fullt ut med om som bra anledningar till att äta avokado, det hade jag nästan kunnat räkna ut faktiskt. Det var bara det att i min hjärna kopplades det faktum att du skulle spela in allt för snabbt ihop med att det faktiskt var därför du proppade i dig avokado. Tankarna vandrade sedan via denna koppling vidare till provfilmningen med våldtäktsscenen du berättade om, och i mitt huvud tänkte jag slutligen att det kanske förebyggde skapandet av blåmärken, att äta avokado alltså.


F!: Känner mig lite villrådig om jag ska vara ärlig. Vet liksom inte vad jag ska göra, vad man kan göra. Vad innebär det egentligen, att engagera sig?

Ses: Kanske redan ikväll? Vore för himla fint om det skulle kunna bli så. Jag ringer nog dig när jag avslutat detta inlägg faktiskt! Eller efter att jag pluggat lite. Måste skärpa mig med distraktion och sånt där.

Förresten!! En sak måste jag berätta. Jag var på min måndags-date-kamrats kontor i onsdags. Träffade hans kollegor! Såg hans arbetsplats! Det var stört och underligt, miljöchock skulle man kunna säga. Allt blev superunderligt efter det, och han tyckte också att det var underligt att ha sett mig där. Men det var spännande, och jag vet precis vad Kaltiala skulle ha sagt om jag förklarat detta underliga! Men det är en annan historia.

Nu är jag så extremt sugen på att få det rent i mitt rum att det inte är sant.
Många många pussar i ditt bleka vackra ansikte
från din vän
J-K





lite fina ord jag tänkt på

samtal
En fin sak, att verkligen samtala med någon. Inte bara prata, utan samtala.

hjälp
Om man tänker på vad det verkligen betyder.

förstå
-"-

berömd
Blir så oerhört fint att säga om någon om man sätter det i förhållande till känd, eller till och med ökänd. Vad innebär det egentligen att vara känd? Om man dessutom tänker på att det härstammar från ordet beröm blir det ännu finare, att vara berömd. Vad behöver man ens ha åstadkommit för att vara känd? Berömd är bättre.

förmodligen
För jag gillar hur det låter nästan när man än säger det.

lustig
-"-

bitter
fina bokstäver

(Shit vad spännande saker som händer i ditt liv!! Ska snart skriva något lite mer riktat till dig Moa, ha tålamod! /J-K)


en onsdag i september

Fina bilder, babe! Vad är det för kamera du har? Är det din? Since when? Å! Så många frågor!

Jag kom hem klockan fem i natt efter inspelningen. Nu sitter jag här, dagen efter, med leriga fötter och sminkade blåmärken på min hals och väntar på att förkylningen ska slå till. Igår sprang jag nämligen upp och ner för en klippa, barfota (!!!) cirkus 40 gånger mellan klockan 21 och 03. Men jag ska inte klaga, det var himla roligt och alla är så snälla mot mig. Så fort jag skulle färdas mer än 100 meter fick jag åka fyrhjuling! Det var spännande. 
På söndag bär det av till Uppsala och sedan kommer jag att åka upp och ner i Sverige hela veckan. Vi borde alltså ses innan dess!!!

Yours Truly

PS. Avokado är är nyttigt och mättande + att det går fort att äta. 
PS2. När vill du ses darl?
PS3. Hur går det med ditt F!-engagemang nu efter valet?
PS4. JAG VILL VERKLIGEN ÅKA MED TILL LÄGENHETEN!! NÄR!! ÅÅ VAD MYSIGT!

när jag inte känner mig som mig själv!

Har några saker jag måste säga nu.
1. JA vi ska ses asap, känns som att mycket har hänt som verkligen inte kan uppdateras över blogg. Samtal ansikte mot ansikte är vad vi behöver.
2. Filmen åh filmningen - en av sakerna som gör att vi verkligen måste samtala. Ingarö av alla ställen?
3. Samtal är ett nytt ord jag verkligen gillar.
4. Vill berätta om Ystad! Men över blogg låter jag några bilder jag nyss laddat över från mammas kamera tala, så får du höra resten i vårt mycket snart kommande samtal.
5. Skönt med Elite! Verkligen.
6. Idag tappade jag ca en fjärdedel av min övre vänstra kindtand!!! Utan att märka det då jag åt macka på Il Piatto.
7. Hade verklighetsflykt med en människa igår, och jag börjar känna att detta nästan är en begynnande tradition man skulle kunna kalla måndags-date. Du vet vem det är, men känner inte att resten av världen behöver veta det. Knäppt att vi fortsätter att träffas!

Så, här kommer Ystad-sammanfattning i bild! Vill ta med dig till lägenheten någon gång! Helst när det blåser jättemycket och är höst, eller när det är stekande hett och är sommar.


Lillasyster Runa som jag älskar. Hon och jag åt soppa till lunch dagen innan femtioårsfezten

Efter soppan gick vi på toa.

Del av inredningen i den annars ganska gråa lokalen för fezten, jag funderade på att stjäla.

Kusin och tårta.

Morbror Jåcke.

Mor

Blödde näsblod under presentöppningen - kände mig rå då det bultade i näsborren och blodet passade fint till mitt läppstift.

Det var allt för nu tror jag, tänker på dig min vän.
pussar och kramar från
Jaana-Kristina

ps. Varför proppar du i dig avokado?! konstigt. ds.

Som att tänka på rymden

Hade inte kunnat säga det bättre själv. Jag försöker tänka på allt vad det här innebär, hur vi hamnade här, hur alltihop ska lösas och vad i helvete som rör sig i vissa människors huvuden. Det är som att tänka på rymden. Som att tänka på en evighet eller oändligheten. Jag blir bara matt och jag har inga ord kvar. Därför lämnar jag nu detta ämne. Nu över till något helt annat. 

Igår hade jag min första inspelningsdag. Idag ska vi spela in hela natten ute på ingarö och jag försöker proppa i mig så många avokados som möjligt innan det är dags att åka! 
Det gick bra med Elite, de sa att så länge jag inte går över till en annan agentur under de närmsta månaderna (HAHA NOWAY) så bryts vårt avtal här. 

Nu ska jag läsa en bok om kärlek eftersom DET INTE VERKAR FINNAS NÅGON KVAR I DEN HÄR VÄRLDEN. 

Yours Truly 

PS. Vi måste ses snart????
PS2. Vill verkligen höra om din helg i Ystad!

sorgevecka ja tack

Är liksom trött på att prata om sd. ALLT har sagts om och om igen, diskuterats, konstaterats, analyserats - ändå kan jag inte riktigt sluta. De är i riksdagen nu. Sjukt och hemskt och allt och bla bla bla orkar inte ens formulera varför det är dåligt, ALLA vet varför det här är hemskt. Likförbannat blev det som det blev. 

Jag tror att de som säger att det handlar om protest har rätt; att många vänder sig till sd för att de är trötta på det som är och alltid varit, för att de vill ha förändring och känner en lockelse både i något som bryter av mot blocken och något som erbjuder förenklade versioner av problem som är lätta att anamma om man inte riktigt orkar sätta sig in. Men varför, jag undrar verkligen det, VARFÖR inte välja f! istället? F! bryter också av mot blocken och skulle definitivt innebära en stor förändring om de kom in i riksdagen. En viktig förändring. HUR FAN BLEV DET SÅ FEL ATT FRÄMLINGSFIENTLIGHET GÅR FÖRE JÄMSTÄLLDHET?

Synd är också att i skuggan av sd's intrång i riksdagen så har vi också det faktum att vi dessutom är fast med en borgerlig regering i ytterligare fyra år, och bara detta - utan några rasister- hade jag tyckt var illa nog. Usch vill inte ens tänka på vad dessa fyra år kan komma att innebära. Är så arg jag inte ens kan skriva om min helg i Ystad som var så jäkla fin, om femtioårsfesten som var totalt alkoholfri, om min mammas tal som fick även de mest macho i släkten att gråta och om att jag vet hur det känns att faktiskt tycka om någon som röstade sd i valet. (ja jag gör det, trots att det är svårt att förstå för dig som känner mig)

Men ändå så tänker jag nu på Lars Ohlys och på Maria Wetterstrands tal och får ändå lite hopp. Detta måste vara en engångsgrej - en mandatperiod och sedan ut. usch. Fan vad det känns meningslöst att sätta sig och skriva ett personligt brev om mig själv till EngC.


Hm funderar även på vart detta inlägg ska hamna. Eftersom det inte riktigt riktar sig till dig Moa, utan mer till världen och sverige så tror jag att vi äntligen får något till livet livet LIVET LIVET, eh?

/Jaana

ps. Ryktet färdas fort, jag har hört om skoldiskussionen och vilka åsikter som ventilerades! Hah knäppt! Men i all vänskaplighet hoppas jag att det var.... Längtar efter dig Moa!!

ps.2 Grattis till Elite! Vet att du har velat göra det ett tag, asballt att du gjort det! Låter kanske dumt, men jag vet hur svårt det är ändå, förvånansvärt svårt. Men det är nog likadant med att säga upp sig på vilket jobb som helst antar jag. Blev de arga? Hur gick det med kontraktet? ds.





PUSS!

Gif Created on Make A Gif

en helg utan dig

Hoppas du inte har för mycket FOMO (Fear Of Missing Out) där borta, det låter i och för sig som att du klarar dig väldigt bra? Starkt jobbat! 
Helgen här i Stockholm har börjat fint, igår åt vi middag hos Izabel och förde, efter 5 glas vin var, en lite väl hetsig diskussion angående skolpolitik. Det var spännande och det ska bli ännu mer spännande att se vilka åsikter som kommer att komma till väders på söndag då vi ska ha VALVAKA. Senare åkte vi till Södra Teatern, där drack vi öl och trotsade kylan och spenderade (antagligen) den sista fredagsnatten på balkongen. 

Och nu kommer några SHOCKING NEWS.. Jag har hoppat av ELITE. JAG ÄR FRI! ååå hejdå hemska hårjobb, tidiga helger och allmän ångest! Vad tycker du om det va? Jag går i dina fotspår!

Nu regnar det och jag ska nog gå på bio ikväll!

Yours Truly


NEVER AGAIN!!!!!11ett

Ystad Yztad Ytown

Tack för det Moa!
Sitter just nu i lägenheten i Ystad och lär mig diverse låtar på gitarr, för att kunna fira ordentligt på min morbrors 50-årsdag. Jag ska, liksom på din student, bidra med musik! Bilresan gick bra, snabbare än vanligt eftersom mamma pumpade cara mia med Måns Zelmerlöw för peppning.

Kommer inte att kunna skriva mycket med dig Moa (för klen tillgång till dator), därför ber jag dig om detta: bomba! Så att jag har mycket att se fram emot när jag kommer hem. Skulle älska den där dramagrejen!


Älskar även Ystad. ÄLSKAR! Känner mig lugn. Funderar på att gå ut och gatumusicera för att zkaffa lite cash.
Puss

dig
Moppen
från
Jaana-K

ps. Mycket underlig bild indeed. från densamme
ps2. Vi skulle ses på McDonalds vid slussen för att de skulle parkera bilen utanför och vänta, och för att det är lätt att ta sig därifrån till södra länken. hoho! ds igen.
ps3. Lönen åh. Kom igen!!! VILL VETA!! Men vi bor iof i landet där man inte pratar om politik, pengar och döden. Så.... kanske borde du låta bli. Men nej, vill veta!! säg. ds än en gång.


Lite respons med mera

Å gurkljuset, how could I forget? Du vet att kärlekstexter är min grej och jag säger, från djupet av mitt hjärta, att du lyckas med allt du tar dig för. Du får ett MVG av mig i alla fall. 
Har precis skrivit klart en dialog till dramat Medea, skulle kunna lägga upp den. Låter det intressant? Måste slipa den lite bara!

Idag blev det höst i mig. Ingenting dåligt med det dock! PVn och Isa var här hos mig och vi lagade linssoppa till middag och frös ute när vi skulle röka. Fin kväll alltså!
Fick för övrigt mitt löneförslag för filmen idag.. spännande va! *cliffhanger*

HADE GLÖMT ATT DU SKULLE TILL SKÅNE!!!! åååå hur ska jag klara helgen utan dig? KOMMER SAKNA DIG! Frågan kvarstår dock.. varför ska ni ses på donken av alla ställen? Ungefär lika underligt som bilden nedan.


Yours Truly

hej gummsigos

Fy fan vad HÄFTIGT Moa! Det känns så jäkla osannolikt allt det där. Hur gick det då? Tror du bilderna blev bra?
Älskar 60-tal. Var folket trevliga? Moa-Harriet kommer att vara så fin, har verkligen kunnat se det framför mig så tydligt ända sedan jag fick veta om första provspelningen. Jag vill se!!!

Men nu tänkte jag faktiskt återkoppla till ditt londoninlägg. Självklart minns jag mer ur dimman. Mycket mer i alla fall än vad de där bilderna kan visa. De är fina, älskar dem, men trots allt visar de bara dag 1+2, och då inte ens allt vi var med om. Men jag vill liksom inte sätta ord på minnena, de är för fina i min hjärna! Jag blir så glad när vi är med varandra och det ibland kommer upp sådana där små detaljer som inte är tillräckligt stora för att berätta för folk som inte var med, men som när man talar om dem är så fina att man dör. Vår londonresa var oslagbar... Men det har vi väl redan konstaterat, aight?


Hur som helst, sitter i skolan, ljushallen. Någon har satt på lite skogig musik, skulle lätt kunna se alver hoppa in genom de stora fönstrena och börja spela. Jag är i det hela GLAD och musiken hjälper faktiskt till lite. Varför är jag så glad nu för tiden? Kan liksom inte acceptera det - är helt inställd på att det ska gå över. 

Nu har jag ungefär en timme att fylla innan jag ska möta m+p+N+R (familjen) på McDonalds och hoppa i bilen till Skåne, och denna har jag hittills använt till att skriva om en bildtext (tror det var den första vi skrev till LG!) till en kort kort kort novell.  Temat är "En kärlekshistorias uppgång och fall", svenskauppgift. Usch kärlek är inte min grej!! Men jag har gjort mitt bästa, och tänkte lägga upp den här för att se om du tycker om vad jag har gjort! Hoppas att du kommer ihåg orginaltexten bara, så att du ser ändringarna.

l0v3 u/
J44N4


Start spreading the news

1.1 Först av allt, himla fin bild! Är det din pappa? Nej jag skojar.. FIN!

1.2 Angående att förstå. Jag tror att det är något man ofta hasplar ur sig "Jag förstår, verkligen". Jag kan nog erkänna att jag gjort det tusentals gånger, fast man inte alls förstår. Nu säger jag givetvis inte att jag aldrig förstår för det skulle ju vara dumt, jag bara spär på dina fasor. Jag tror att man (jag) måste lägga större vikt i dem orden. Om alla gjorde det skulle man veta att folk förstod, på riktigt. Vet inte om jag svarade på frågorna du ställde men det var tankarna de väckte hos mig i alla fall. 

2.1 Angående min dag. Jag vaknade av att jag brann. Efter några sekunder förstod jag dock att det gjorde jag inte alls, det var PVn. Han var varm som en kamin, säkert 40 grader minst. Men vad skulle jag göra? Jag har ju ett jobb att sköta. Nog om det, inget kul att skriva om travad disk här. 
Efter jobbet åkte jag mot nacka, där spenderade jag 4 timmar med att prova olika outfits från 60-talet och ta "skolfoton". Fick ha på mig en tröja som Betty Draper i Mad Men har i ett avsnitt!! Alltså samma tröja, exakt samma!!!! Hur coolt?

Yours Truly

Yrsa trodde att han var min pappa



Hej Moa!
Kom precis hem efter att ha tapetserat Lugnet med F!-affischer. Känns maffigt och Lugnet är numera vackert!

Har haft en ganska humörsvängig dag idag faktiskt. Men har i alla fall luktat gott i håret och vi har (i princip)) hittat människan vi ska intervjua till vår film! Redan när vi (jag, Hannah och Gabbi) kom in i hennes trädgård fick jag en obestämbar känsla av något bra, och på tisdag ska vi träffas och börja intervjua! Hon har inte sagt än om hon vill vara anonym och så, så jag avstår från att avslöja namn. Men åh hon gav mig BRA VIBRATIONER! Och de vibrerar ännu i mig.

Annars då? Har tänkt sjukt mycket idag, och dagens mest behandlade tanke har handlat om förståelse. Är så förundrad av detta, alltså själva ordet. Hur har man ens kommit på att det behövs ett ord för något som förståelse? Hur kom någon på att den förstod en annan människa första gången?!

Jag tycker nämligen att själva uttalandet om att man förstår någon är så himla osäkert - hur kan man någonsin vara hundra procent säker på att man förstår precis vad det är någon vill ha sagt? Jag skulle faktiskt säga att man inte kan det.
Nu handlar det här såklart om när man samtalar med en annan människa. Matematik och sånt är lättare att förstå. Men håll med mig om det: Om man verkligen tänker på den sanna betydelsen av att förstå så är det STORT.

Blajigt, jag vet. Men jag tror att dessa funderingar bottnar i att jag är rädd för att inte bli förstådd, och att detta i sin tur börjat då jag sagt väldigt viktiga saker som jag gått och tänkt på länge och därför verkligen velat bli förstådd. Det känns sorgligt att tänka att stora delar av vad jag vill ha sagt kan ha gått förlorat mellan min mun och lyssnarens hjärna.

Jag tror i och för sig inte att det är så svårt att förstå någon om man väl bestämmer sig för att lyssna. Men hur ofta lyssnar man på riktigt - utan att vara inställd på vad man själv ska bidra med till samtalet nästa gång? När man lyssnar lyssnar man oftast för att kunna bli klar över sin egen åsikt. Åhhh läskigt att inte bli förstådd.

Hur har din dag varit? Något spännande att dela med dig av?


J-K

London Calling *skoja*

Här kommer ÄNTLIGEN bilderna från när du och jag var i London, vet inte vad min kamera sysslat med de senaste månaderna men HERE IT GOES!

Finaste boendevärden Yasmin på matmarknad, dit vi PROMENERADE under pågående bakisdöd.


Glad du med dålig kamera, borde se till att sätta ihop den där filmen förresten? Släng in klippen på en usb!


Fin bild på dig!

Den långa vandringen.


Utanför Tate.


Där du bland annat blir föremål för utskrattning då du blev skrämd av en varg..


Sedan gick vi hem och gjorde sangria i en kastrull och PVn anlände.

Du och Nima!

Och sedan laddade kameran ur, vilket var synd. Minns du något mer ut dimman? Tell me!

Yours Truly


kul, verkligen

Jahapp. Kvart i åtta rusade jag iväg. Stressad, hungrig och framför allt stinkande i käften eftersom jag inte hann borsta tänderna.

Min ENDA ljuspunkt var att du sa att du skulle skriva något till mig innan du åkte iväg till skola. Jag antar att du somnade om. Tråkigt..................

Men känn dig fri att reparera skadan!! Sitter bara i skolan och ska skriva projektplan, det är inte så hemskt kul och jag blir glad av minsta livstecken ska du veta. Tack för igår! Pussis
Jaana

hopplösheten skingras, kanske för gott!

"Har inte hört av dig sedan i lördags och ville bara tacka för en finfin födelsedag som du bidrog till!"
- Nu har du, ligger i din säng och gillar läget. Varsågod och TACK själv!
"Dock verkade du lite låg, var det något speciellt eller var du bara trött efter Den Långa Natten?"
Det har du alldeles rätt i. Jag var låg efter Den Långa Natten. Jag hade haft för mig olagliga saker som jag inte berättat om för dig än, och de tärde på mitt samvete samtidigt som jag (som du vet) inte sovit. Fast jag var glad ändå på något underligt sätt! Jag blev glad av att se alla andra ha så roligt, och att du var så glad - men hade liksom inte energi att vara glad själv.

"Idag har jag tänkt mycket på rutiner."
Har också tänkt på rutiner på senaste tiden! Förstår verkligen vad du menar med Det Riktiga Livet. För visst har man rutiner på gymnasiet, men de är liksom förvillande lika de man haft sedan man var sju år. Efter gymnasiet, då ändras det.
Men det jag har tänkt på handlar snarare om rutinerna i mitt liv, och mitt liv är Inte Riktigt Än. Men jag har tänkt på att rutiner är viktiga för mig, för att jag ska hålla den där hopplösheten som jag pratade om så mycket för några veckor sedan på avstånd. Jag vet att det verkar som att den försvunnit, men den finns faktiskt alltid i bakhuvudet.
Dock har en ny sak inträtt i mitt liv (haha tänker på Ett halvt ark papper, typ "Juni, något nytt tycks ha inträtt i makarnas liv" vet du vad jag menar?) och detta ger mig både rutin och mening! Nämligen F!.
Känns verkligen så meningsfullt att bli mer insatt, få göra något som är viktigt. Jag ska DEFINITIVT engagera mig mer i framtiden. Feminism behövs i politiken!!
För övrigt har jag inte så mycket fritid egentligen, men säkert mer än många andra, och jag är glad att jag får spendera den med DIG.
Du är fin du Moa
Din tillgivna vän
Jaana

kära vän

Har inte hört av dig sedan i lördags och ville bara tacka för en finfin födelsedag som du bidrog till! Dock verkade du lite låg, var det något speciellt eller var du bara trött efter Den Långa Natten?

Idag har jag tänkt mycket på rutiner. Jag har varje vecka planerad exakt exakt. Jobb på måndag, skola på tisdag, jobb på onsdag, skola på torsdag, sedan träffa så många vänner jag hinner på fredag och lördag, hänga med PVn på söndag. Vet inte om jag gillar det eller inte. Det känns som Ett Riktigt Liv om vi går efter vad samhället pekar på. Men jag vet inte.

För övrigt har jag ganska mycket fritid såhär på vardagskvällarna och tänkte att jag skulle börja pilla ihop en header och sedan kanske vi förbereder oss inför Den stora Offentliggöringen? Pyntar med lite fina bilder här nedan så länge!

Yours Truly

Fin bild tagen av Bella på Runmarö i påskas.

Yours Truly och Charlott utanför Naturhistoriska, bild av bella.

NEJ KAN INTE FATTA

men jag visste det hela tiden. Visste det.

Lajflkdsgkljsgdlks

alltså..
......
...
...........
..
.
....
.
...
...
.......
JAG FICK DEN
KAN DU FATTA
DÖR

wowowo

Det stämmer att vi gjorde det. Men jag undrade liksom mer om du var nöjd och så, med helgen. Då. Vet. Jag. Tack! Undrar om du smittat mig? Jag mår inte heller bra. Det svider när jag andas genom näsan du vet, men det är kanske inte samma sak?

Cykelupplevelsen: Även om jag inte upplevt din cykelupplevelse och (som du säger) förmodligen inte heller kommer att få uppleva den, så KÄNNER jag verkligen känslan just nu. Både känslan som barn-du säkert kände när hon såg cykeln, och även känslan av att tänka tillbaka på det nu. Känner!!!! Känns typ som en större version av känslan när man lagt en tand i vattnet, sover och får en tia.

Bedriften(erna): Grattis!! Bra jobbat. Ja! Ja! Ja! (för båda)

I övrigt tog jag på mig min orangea halsduk i förrigår, efter att jag skrivit förra inlägget. Fick inte känslan :( Ville så gärna känna förra-hösten-känslan. Men jag tror att det inte var tillräckligt kallt än. Längtar till kyla....

J-K 

hej jaana

finis, vi spenderade väl nästan hela helgen tillsammans? I alla fall fredag och lördagkväll! Men jag hade det väl fint i allmänhet om vi bortser från att jag o söndags vaknade med feber och monsterhosta. Idag (tisdag) har jag bara rökt en cigarett sedan i lördags! Vilken bedrift va?
Jag jobbade även min första dag idag (med feber!!) det måste du i alla fall erkänna är en bedrift? Det gick ganska bra i alla fall, fint med gratis sushi till lunch också. Får mig att sakna matkortet lite mindre. Sedan var jag även och träffade regissören (fortfarande med feber), det gick väl också ganska bra. Behövde inte säga så mycket för han satt mest och babblade på. Men jag vet inte, tror detta var mitt sista stopp. Någon annan får nog rollen! känns som det..
Angående syskon så förstår jag absolut var du menar även om jag inte tänker på det där du beskrev så väldigt ofta. Där emot tänker jag mycket på min barndom när min bror såklart hade en väldigt stor roll. Ibland kan jag bli helt SJUKT nostalgiskt och börja tänka på alla somrar på sandhamn och fårö och skåne, och när mamma och pappa lät mig gräva ner en burk med pengar i trädgården och nästa dag hade det växt upp en cykel där, och då börjar jag nästan gråta för att jag (och ingen annan) kommer att få uppleva precis det där igen.
Händer det dig? Usch.
Hade visst ingen bild från min barndom på datorn men här är en fin annan:
Yours Truly

hej Moa

Hur mår du? Hur var din helg? Börjat på uppgiften? Jag har inte.
Jag sitter i min datorstol och funderar lite över min helg.
Funderar även över mitt liv och över att det är höst, och dessa funderingar får mig i sin tur att fundera över förra hösten. Det slår mig att jag var så jäkla lycklig då. Hela hösten. Och det känns så LÄNGE sedan. Vem fan var det som sprang runt i en orange halsduk och andades så sjukt god luft varje dag?

Funderar även över min lillasyster. Känner mig så ofta som ett miffo bredvid dig när jag engagerar mig i långa utsvävningar om hur mycket jag älskar henne. Men jag gör det verkligen! Känner du någonsin så om dina syskon? Att du bara inte skulle kunna leva om de dog. Cheeeeeesy kanske. Kan inte fatta att hon varit såhär liten (som på bilderna) och inte heller att hon är så stor (som hon är nu).






hehe
J

RSS 2.0