Såhär inför nyår!

- Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Tog studenten, spelade in film, såg Patti Smith osv

- Höll du några av dina nyårslöften?
Ja! Jag fotade mer

- Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej

- Dog någon som stod dig nära?
Nej

- Är det något du saknar år 2010 som du vill ha 2011?
Långt hår! 

- Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Inget speciellt men 21 januari always såklart

- Vad var din största framgång 2010?
Skolan och filmy

- Har du varit sjuk eller skadat dig?
Halsen har krånglat som vanligt

- Bästa köpet?
Macbook pro <3

- Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, cigg och alkohol

- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag var bra på något

- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2010?
American Pie

- Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!

- Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat kanske. 

- Vad önskar du att du gjort mindre?
Suttit vid facebook.

- Hur tillbringade du julen?
Med min familj

- Favoritprogram på tv?
Gossip Girl

- Bästa boken du läste i år?
Mästaren och margarita *tips*

- Största musikaliska upptäckten?
ATM Julian Casablancas

- Något du önskade dig och fick?
Denna fråga alltså palla

- Något du önskade dig men inte fick?
Se ovanstående svar.

- Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Åt middag med PVn, var full och sjöng karaoke

- Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Det skulle jag inte.

- Vad fick dig att må bra?
PV:n och vänner och alla andra jag känner! *rimmet*

- Vem saknade du?
Alla från VGY kanske

- De bästa nya människorna du träffade?
Alla från GWDT

- Årets största kärlek?
Simon.

TROR DU PÅ ÖDET??????





Både själva randslumpen i sängen och att det sedan sammanträffar med rutincidenten på toaletten är totalslump. Alltihopa - SLUMPMÄSSIGT sammanfallande händelser som MATCHAR.

/JK

Walla!!!

P e r f e k t julstämning. Bilderna alltså!
Tänkte bara dubbelkolla, du har väl inte glömt vad som händer den 28:e??

J



(ps. Ledsen att jag inte svarat på ditt sms, men har varit totalt frånkopplad från min mobil och glömt. puss och kram J)

Lite julstämning



/Moa

GOD JUL MOTHERFUCKER

För 37 minuter sedan tog julafton slut! Jag vet inte om du vet det här om mig men jag är faktiskt en riktig julfirare, det är sant! Kom nyss hem från mina kusiner där det har varit en 2 timmar lång julklappsutdelning, Kalle Anka, julmat, tomte och hela köret. I LOVE IT. Julen är min bästa högtid. 

Men nu är den som sagt slut och jag borde gå och lägga mig eftersom att jag klockan tolv imorgon ska spela familjens nya spel med alla syskon. Sedan ska jag iväg och volontärarbeta klockan tre, det ska bli kult! 

Just nu nätshoppar jag. I LOVE VISA.
Klart slut, over and out, you name it!

En synnerligen god jul önsar jag dig, min välartade vän!
Moa


Lite julglitter!

Rycks med

JA, jag rycks med av julstämningen. Blir lite glad av julpyntandet. Längtar till och med lite till morgondagen då vi kommer att äta finska rotlådor och spela rappakalja. Och sen kommer R. Och sen är det juldag. Det blir bara bra helt enkelt. Bilder från mina julupplevelser denna julmånad!

Gif Created on Make A Gif











dan före dan före

För att få dig på lite andra tankar kan jag tala om att jag har mitt andra möte med Karl ikväll.
Karl verkar så spännande, jag tror att han blir fin att lära känna.

J

Önskelista

1. Större läppar (helst en ankläpp också)
2. Länge hår
3. En skidbacke-näsa
4. Bredare ansikte
5. Att mina ögon satt längre ifrån varann
6. Att mina ögonbryn satt högre upp
7. Smalare hals
8. Rena handleder

Tack på förhand tomten
/Moa


Love is strange


Klyschigt, oh så klyschigt, men den här scenen får mig att bara vilja hångla, dansa och mima för resten av livet.

från en säng

Jag tycker att det låter bra att låta dig själv ta jullov! Köbah.
Jag själv skulle njuta så otroligt mycket av det här jullovet om jag inte var sjuk, så var beredd på inlägg med bitterhet fram tills några dagar efter jul, då jag beräknas vara frisk.

Jobbet gör mig dock glad när jag tänker påt! Det är ett värdshus där jag kommer att hjälpa till på olika små evenemang. I lördags var jag där och hjälpte till på en glöggfest, som du säkert mins att jag berättade om ifredags, och ett framtida samarbete verkar minst sagt lovande! Mina andra jobb har ju inte varit så inkomstgivande som jag hade hoppats..... så detta blir fett!

Förlåt, men har 0 energi för något intressantare än såhär.

Puss och Kram
JK

splittrade känslor 2.0

Glad över att du fått jobb/ ledsen över att du har urinvägsinfektion
1. Vad är det för jobb?
2. Drick kopiösa mängder tranbärsjuice!

Antar att urinvägsinfektionen var anledningen till att du inte dök upp på "Fika för god sak" idag, synd! Där spenderade i varje fall jag min söndagseftermiddag, väldigt fint på alla sätt och vis. 

Tristess? Javisst! Tänk på att du har liksom skola OCH jobb medan min skola i princip är slut och här står jag utan jobb. Låter mig själv ha lite jullov ett tag faktiskt. Har massor av tid till att skriva..
Tack för fin fredagskväll! NO REGRETS!

/M

splittrade känslor

Har fått jobb/har urinvägsinfektion/blir omhändertagen/ont i hela kroppen/vill kissa/vill inte kissa/nummer 75 i kön till sjukvårdsupplysning/glad över rolig fredagskväll/ångrar fredagskväll som gjorde mig sjukare/jullov/tristess
/J

Quién-Usted-Sabe

Så jäklarns dåliga har vi väl ändå inte varit? Jag körde ju till och med mono-update a la två på rad där alldeles nyss.
Och jag vet faktiskt inte om allt går att skylla på den vidunderliga kärleken, jag har har faktiskt haft mycket för mig utanför de rosa molnen.

Jag har bland annat börjat läsa Harry Potter y la piedra filosofal (som en liten älskare vid sidan av den spännande Orden som befriar och Fågeln som vrider upp världen) sökt jobb, kommit på min framtida frisyr samt fått en liten släng av urinvägsinfektion. Sen har ju du och jag träffat också, och Karl och Tova har vi träffat!

Alltså: Jag lever ett liv utanför rosa moln också!!

Ses ikväll, eller?

/Jaana

Karl och Tova

Idag har vi träffat två nya vänner - Karl och Tova. De är lite underliga och lite svåra att förstå, men det är å andra sidan bara intressant.
Puss och kram
Jaana och Moa

OC, planer och matte!

Fick faktiskt ett klagomål på den dåliga uppdateringen.. Har analyserat avsaknaden av nya inlägg och kommit fram till att det för din del, Jaana, beror på att du nu för tiden är KÄR och spenderar mycket tid bland dina rosa moln (vilket är något BRA). Men varför har jag hamnat efter då? Pojkvän i all ära men vi har ju faktiskt varit tillsammans i två år och jag står med bägge fötterna relativt stadigt på jorden. Svaret är ett 00-fenomen som kallas The O.C (TV-serien som alla fjortisar kollade på 2003). Som du vet är jag en sucker för brudiga TV-serier och jag såg faktiskt denna klassiker redan 2006 men nu var det dags igen. Jag sitter alltså och tittar på OC istället för att författa fina ord till dig, Jaana. 
För detta vill jag be om ursäkt men förbättring är inget jag kan lova innan Chrismukkah (OC-skämt.. typ).

I alla fall, i detta nu sitter jag och smider lite planer. Ingeet super spektakulärt men något som piggar upp vintermörkret lite!

Sist men inte minst är jag lite orolig över din lättsamma attityd till att skolka matten i morgon. Trivs du inget bra på matten? Är det tråkigt?
DÅ HAR JAG ETT TIPS! Såhär kan du fördriva tiden:
Fantastiskt, inte sant? Jag är FAST! Nästan lika mycket som i OC.
Puss fina vän ses på torsdag!
/Moa

07.00

07.00 i skolan i morgon.
Känner redan nu kylans och trötthetens död nalkas hemma hos Yrsa i Svedmyra. Svedmyra, som för övrigt alltid för mina tankar till Monica Zetterlunds Visa från Utanmyra - en låt som Yrsa dessutom sjöng på vår plankningskonsert. Tänk så tankarna vandrar.

Och vidare vandrar de till dig, Moa min vän. Saknar dig, som jag även skrev i ett sms idag.

hejsvej
Jaana

Lady Warhol






Jo. Livet är fanimej underbart och otförutsägbart. Jag personligen har dock en teori om att det var just för att jag stretade så pass mycket emot att bli kär, vara kär, bete mig kär, som jag slutligen blev det. Hade jag varit en, så att säga, "sökare" (hänsyftning till Harry Potter och dödsrelikerna, yegetme?) hade jag säkerligen inte kunnat bli på det här viset. Jag tror liksom att jag i sånt fall hade framkallat en massa känslor och tjafs och följaktligen inbillat mig en hel del. Jag tror faktiskt att det är många som har sånt för sig, vad tror du?

Men vad har hänt sen sist då?
Onsdag: Bakgrunder skapades, såklart. Fick dissen av dig för att du skulle läsa. Åkte med Julia till Fotografiska och såg Lady Warhol och drack öl och Somersby eller vad det heter, stötte in i gamla förälskelser/besattheter och gick sedan till Marie Lavaeu.
Torsdag: Fick ett sms av min älskade älskade lillasyster som talade om hur mycket hon saknade mig. Läste det, grät en skvätt och fullföljde sedan rutten: t-shirtstore, Högkvarteret, Berns, efterfest.
Fredag: Robert och äggpizza. SKITSPÄNNANDE!
Lördag: Inception! Visst har du sett den? Fyfan i helvete vad grym, grät en skvätt då också och nu sitter jag här och förundras över dina underliga förutsägningar och infall om att köpa beiga/rosa ting. Var snäll och försök att förklara för mig vad detta beror på!! Håller du på att genomgå en förändring?

Hur som helst var skorna helt galet snygga, och dina vårlängtkänslor sammanfaller otroligt väl med mina egna, har längtat efter fågelkvitter och blöt mark hela dagen faktiskt.

Vad har du haft för dig sedan... typ onsdags också då?
PUSS
Jaana

ps. BERÄTTA MER OM FANBREVET, SNÄLLA! ds.

I väntan på våren

Tänker tillbaka på en fråga jag ställde dig i bloggen för en eller ett par månader sen "Är du kär? Bara lite kanske?" och du dedikerade ett inlägg till att skriva hur skönt det var att kunna ha en sådan här relation utan att vara kär och la la la. Och nu står vi här, och jag har precis läst ett helt inlägg om hur KÄR du är, i samma kille som du förnekade kärleken till då! Är inte livet fint och oförutsägbart? 
Och så klart vill jag påpeka hur GLAD jag är för din skull, låt inte känslan bli slentrian. Aldrig aldrig aldrig. 

Igår bekräftades vad jag förutsett. Jag köpta två rosa/beiga plagg. Ett par skor och en tröja. OCH VILKA SKOR SEDAN, de är fantastiska. Typiskt mig dock att köpa vår/sommarskor på vintern. Gjorde samma sak förra året. Men men, nu hinner jag i alla fall gå in dem tills det är dags för första vårdagen (låt den komma snart). Såhär ser de i alla fall ut: 


Tänker ganska mycket på våren faktiskt, och vad jag ska ta mig till då. Ska man åka iväg? Vart ska man åka och hur länge ska man vara borta? Ska snurra några varv på jordgloben och se vart pekfingret landar.

Boken du läser låter smått galen och helt sjuk i huvudet! Om du finner den lika fascinerande om några hundra sidor eller så ska jag fundera på att läsa den! Eating Animals är skriven av en av mina favoritförfattare, Jonathan Safran Foer. Det är han som skrivit Extremt högt och otroligt nära som jag försökte få dig att köpa en gång på Emmaus. Eating Animals är i alla fall hans första icke-fiktiva bok och den handlar helt enkelt om mat, vart den kommer ifrån men även historien bakom seder som finns inom matkulturen. Hans språk är det bästa. 

Nu ska jag fortsätta läsa om Dramats Dialog, woho. 

Moa

PS. Fick mitt första fanbrev igår! Av en man som ville ha min autograf! Känns lite obehagligt och jag vet inte om jag ska svara. Vad tycker du?

kan inte hålla inne


Bilden har inget att göra med det jag nu tänker skriva, den är där bara där för att jag gillaren. Så vad fanken är det jag inte kan hålla inne??

Det, kära Moa ska jag tala om för dig, är att jag är så KÄR. SÅ KÄR KÄR KÄR KÄR KÄR ATT JAG DÖR!
Hela dagarna är det det enda jag tänker på: Hur blev jag såhär förbaskat jävla cepekär?! Hur gladlyckligsprallig kan en människa vara? Hur oviktigt kan allt annat kännas?

Jag förstår liksom alla dessa urvattnade formuleringar som: "så kär att jag spricker" eller att "hjärtat brister" för att man är så kär. DET ÄR PRECIS SÅ DET KÄNNS! Och varmt känns det. Och liksom aldrig tråkigt, någonting. Dessutom känns det som att all denna kärlek bara sprider sig till allt i mitt liv - helt plötsligt älskar jag allt och alla, vill bara skrika och springa och pussa och krama alla i min närhet. Känner mig omåttligt fånig.

Men lika lite som jag kan se dig köpa beiga och rosaglittriga saker (vad fan är det du menar för saker förresten, ge exempel!!) kan jag tänka mig att du kan se mig såhär kär. Kan du det? Hade du ens anat hur illa däran det egentligen är med min kärhet nu för tiden? Jag dör.


Men! Det är faktiskt dags för annat nu. Tänkte skriva lite om en av böckerna jag lånat, eftersom att du undrade. Jag började nämligen igår på Orden som befriar av Marie Cardinal. Den var den sista boken jag liksom av en slump råkade se på biblioteket igår när jag var påväg att gå där i från och den fick helt enkelt slinka med trots sin tråkiga framsida och lite illavarslande titel (tycker att den låter töntig). Men alltså. SJUKT FET BOK, verkar den vara! Den handlar om författarens tillfrisknande från svår psykisk sjukdom, om hennes liv innan sjukdomen bryter ut och delvis om hennes barndom, i alla fall så som jag förstått det. Men till största delen handlar den om den sju år långa psykoanalys som hon går igenom för att bli frisk.

Jag har inte riktigt fått grepp om vad det egentligen handlar om för sjukdom, men det verkar som att hennes vansinne valt att yttra sig i en rädsla för (hör och häpna) hennes egna mens! Varje gång hon blöder får hon panik, blir helt lamslagen och stundvis apatisk, samtidigt som hon även mellan menstruationerna är helt dominerad av rädslan inför nästa blödning. Det verkar till och med vara så pass vrickat att hennes psykiska tillstånd sätter igång ett helt abnormt blodflöde som gör att hon måste läggas in på sjukhus vid upprepade tillfällen. Så jäkla sjukt.

Herregud jag får rysningar när jag tänker på det. Tänk att det är baserat på en sann historia - tänk att vara så rädd för något så naturligt och som man liksom inte (i alla fall inte då boken utspelar sig, alltså typ 60-talet om jag skulle gissa) kan bli av med. Det ska bli helt sjukt spännande att få se hur allt hänger ihop, vad rädslan egentligen beror på och hur i fridens namn den kopplats till mensen.

Jag har nu läst ca 70 sidor och kan ana att det kan höra ihop med någon slags prestationsångest, och kanske bekräftelsebehov från huvudpersonens mamma. Men det är spekulationer och spekulationer enbart! SPÄNNANDE, visst????


Vad handlar din Eating Animals om? Och sist men inte minst, fina bilder!!

/Jaana

Lite text och sju bilder

Haha, nu tycker jag att du läste in lite väl mycket i min frånvaro. Jag hade tänkt skriva igår men fastnade i en fin bok, Eating Animals! Den är ganska svårsmält och dessutom på engelska så det går rätt långsamt framåt men igår flöt det på! Och på tal om bäcker, vad har du lånat? Å, älskar böcker. Skulle egentligen vilja lägga alla mina pengar på fina böcker. Boktipz plz. 

Idag har jag varit ledig så jag passade på att gå några ärenden. Ja, några ärenden, det var precis vad jag gjorde. Jag gick till banken och till optikern. Typiska ärenden, inte sant? Är nu äntligen ägare av ett VISA-kort och tänker när jag skrivit klart detta gå och klippa mitt maestro-kort i tusen biter. Sedan ska det e-shoppas!!! Har verkligen ett shoppingsug. Men någonting konstigt har hänt, vill bara köpa glittriga, rosa och beiga saker. Tycker du att det låter som jag? 

Helgen var fin! Men jag förstår vad du menar. Du verkade lite.. distraherad. Jag förstår komplikationerna med att försöka förena två olika umgängen men det blir nog lättare efter första gången. Det var trevligt att ses i alla fall, även om det inte blev så intensivt. Tycker en date i veckan vore en bra grej. Vad sägs om torsdag?

Jag har redigerat några bilder, dock inte från denna helgen utan från förra eller förrförra. Var i alla fall på fest hemma hos CJ och Leo. 








Ska se till att få in bilderna från helgen snarast!
Pusss
/ Moa

måhända är det förtjänat

Det känns som att du möjligtvis försöker dig på ett litet bloggstraff?
Måhända är det förtjänat faktiskt, men jag fortsätter väl min monoupdate.
Sitter nämligen och lyssnar på Underneath your clothes - Shakira. På repeat, på SKIVA och slås gång på gång av storheten i låten. Det känns på något sätt fint och härligt och bra och allt på samma. Och jag är hemma för att stanna denna kväll. SKÖNT!

Har även gjort en megaräd på biblioteket idag och känner mig så jävla tillfredställd vid tanken på vad denna kväll verkar utlova. Shakira + spännande böcker, typ.

Hm jag hade en fråga till dig. Men kommer inte ihåg vad. Aja den får väl dyka upp.
Vill ses i veckan....!

tjarå
från
Jaana

en bild så länge

 

Medan jag väntar på uppdatering från dig alltså.
PoK
J

hallå!

Where I'm at?
För tillfället i mitt röda rum. Iskall och huttrandes.
Åhh ja jag har varit borta. Har velat skriva, tro mig, men har inte haft tillgång till dator nästan någonting, och de gånger jag haft det har varit flyktiga och korta eller så har jag varit tvungen att prioritera plugg. Kände inte att jag fick tid att förklara läget igår, men hoppas att du fattar.

Du kanske inte visste det, men vi har haft PR-vecka i skolan, vilket har inneburit maaaassa rodd och flytt av utrustning runt omkring på olika skolor där vi spelat. Det har varit roligt, men uttröttande och tidskrävande.
Plus att vad jag skrev om i mitt senaste inlägg gör det lite svårt att finna inspiration - jag känner mig så ointressant när jag är såhär glad. Glad men stressad, liksom. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till....

Men gårkvällen hos Gabbi!! Så fint, som vanligt. Kände mig dock lite isolerad och handfallen. Vad underligt det var, vad svårt det var att anpassa sig till den ovana situationen med människor jag känner på helt olika sätt. Jag är verkligen inte bra på sådant där!!! Hade du det bra? Har du fina bilder att lägga upp?? Känner att det saknats lite sådant på senaste tiden.

Nu ska jag försöka att bli varm. Dusch är kanske ett bra alternativ? Bad? ELD?
/J-K


ps.
Jag träffade din plastbroder på en av skolorna vi spelade på, på Raketen! En plastbroder jag inte ens visste existerade faktiskt. Johan! Han kom fram då han förstått att vi var från Värmdö Gymnasium och frågade om jag kände Moa Garpendal. ROLIG slump att han valde just mig av alla musikarna. Jag fnissade lite och svarade jaaaaa jag har till och med varit hemma hos henne/er. TUFFT va? hejdå från ds.


HALLÅ JAAANA? WHERE U AT?

/Moa

RSS 2.0