Lost in Translation

När jag lämnat er och åkte hemåt med 38 graders feber igår kväll kändes det lite tråkigt så klart. Väl hemma åt jag två mackor, läste högt för mig själv ur en bok och tittade till sist på Lost in Translation innan jag somnade klockan 02.30. 
Egentligen hade jag inte så värst mycket feberyra men mitt i filmen tyckte jag att detta var ganska kul, och när jag vaknade i morse tyckte jag fortfarande att det var ganska kul så nu drar jag slutsatsen att det faktiskt ÄR ganska kul.
Köpte den så klart i Japan, jag är ganska säker på att det är en uggla men någon kom och sa att det var en pingvinbebis. Jag är tveksam. 

I alla fall, nu ska jag trotsa febern och åka och fika med Isa, vi hörs lite senare! Hör av mig ang. lista!

Puss
/Moa

smånervös

Köpte en jacka idag.
En varm en.
En lång en.
En beige en................

Jag råkade springa in i den när jag promenerade från skolan med Yrsa idag, och efter många resonemang och argument för och emot var vi båda överrens om att jag faktiskt inte kunde låta bli att köpa den. Den var för fin! 250 kr endast. Jag skulle kalla det ödet.
Slumpen gjorde den beige.... Hoppas att du kan förlåta mig.
Tack för igår förresten!

Jaana


ps. Är självfallet imponerad av din fantasifulla lösning på "uppg. 2"!! love love

Vad är intellektuellt då?

Nu ska vi ut och göra stan.

upg 2: Skriv om din egen födelse i jag-form

Jag föddes på min dödsbädd.  Jag hade uppnått en ålder av 79 år. Inte för att skryta, men för en bonde på Indiens landsbygd är detta en mycket hög ålder. Denna dag, min dödsdag, kom alltså inte direkt som en överraskning. Det var den 11e september 1991 och skördesäsongen var i princip över. Det hade varit en slitsam sommar och trots min höga åder hade jag slitit hårt på åkern hela perioden. Den här sensommarmorgonen vaknade jag av att jag kände – ingenting. Inte helt osökt kom jag att tänka på talesättet ”Den dag du vaknar över 50 år och inte har ont någonstans, då är du död”. Jag förstod därmed vad som stod på dagsschemat och förlikade mig således med det. Långsamt slöt jag ögonen för att somna om för sista gången. Ingen sol trängde igenom mina tunna ögonlock, inga mönster dansade på hornhinnan, där fanns bara ett komplett mörker. Plötsligt uppenbarar sig en liten strimma av ljus långt borta i mörkret. Jag förstod med ens att det var ditåt jag skulle och jag började springa. Den lilla ljusglimten blev allt större och större och jag förstår att det är ljuset vid tunnelns slut. Plötsligt stannar jag. Där, inuti ljuspunkten kunde jag plötsligt urskilja rörelser. Jag kisar och anstränger mina synskadade ögon. Mitt i ljuset uppenbarar sig ett vitt rum, nästan kliniskt inrett och med mycket få möbler. Jag kunde urskilja silverfärgade vagnar med blänkande verktyg på. Plötsligt dyker ett enormt ansikte upp framför mig.
- Det var mig  en envis liten flicka! Men vi ska nog få ut henne ska du se. KRYSTA!
Språket hon talade klingade falskt i mina öron vid den tidpunkten även om jag senare kunde förstå vad hon sagt trots att jag då hade glömt bort det.
Plötsligt känner jag hur tunnelns väggar rämnar kring mig. Dock kan jag inte minnas att några väldiga stenblock föll över mig, snarare en mjuk och lite slemmig vägg som liksom tryckte mig framåt, mot ljuset. Jag rycks med och låter rörelsen föra mig med sig likt en våg. Jag förlorar mig i minnen om den enda gången jag besökt kusten men väcks plötsligt ur min fantasi av ett hjärtskärande skrik, ett skrik av smärta. Utan att jag ens hinner reagera har jag landat i det vita rummet, där inne står fyra vita kvinnor i vita kläder. Jag är naken, blå och skrynklig. Jag antar att det är så allting slutar men även så allting börjar. Det var inte alls såhär jag hade föreställt mig min återfödelse.

How to get kicks

känner mig ungefär såhär galen och förvirrad

Det är fullt förståeligt att "Han tuggar kex" genom en mikrofon och lite luftig ackustik kan bli "How to get kicks". Men pratar jag verkligen så sluddrigt? Har du tänkt på att jag gör det? Yrsas mamma trodde nämligen att det var det jag sa när jag presenterade min låt igår. How to get kicks alltså.

Men Moa, det är obeskrivligt hur imponerad jag är av det du visar i nedanstående inlägg. Kommentaren jag inte kunde låta bli att slänga in har du säkert redan sett, och det är verkligen så jag känner gällande detta. (Jag kanske får säga det högt för dig när vi ses dock, så att du fattar hur jag menade att det skulle låta, för jag har det verkligen i huvudet). Sjukt tufft är det att se det sådär, i skrift.

Idag har varit en konstig dag.
Varför den har varit konstig kan jag dock inte beskriva. Så det är väl bara att acceptera fakta att den jämfört med andra dagar varit från normen avvikande. Och ändå har den inte det. Kanske var det efterdyningar av adrenalinkicken från konserten som dröjde sig kvar och förvirrade mig. Ja kanske! Herregud märker du att jag är virrig?

Ikväll ska jag hur som helst till Hannah och tillverka bakgrunder. Eller bara rita lite människor och diverse ting till filmen. Eller bara hänga, vem vet! Men först ska jag äta lasagne, en maträtt jag verkligen inte tycker om. Nej jag blir faktiskt nästan äcklad av den. Jag tror att det har mycket att göra med Katten Gustaf faktiskt.

Hur mår du?
Mvh din vän
J-K


Cast

Låt mig citera något du skrev i ditt senaste inlägg "Men känner du dig inte lockad av något kanske du kan... skriva en artikel om något viktigt? En insändare? Krönika? Sy ett klädesplagg? Måla naglarna? Söka till Paradise Hotell?"

1. Samhällskunskap var typ mitt sämsta ämne i skolan, jag är sjukt dålig på att argumentera för mina veka åsikter.
2. En gång skulle jag sy fast en skärphälla (ord?) på min förra pojkväns jeans, det slutade med att jag lämnade in dem till skräddaren och sa till min pojkvän att jag hade sytt det själv. Det kostade 100 kr.
3. Måla naglarna? Måla naglarna?? Kom igen
4. Paradise Hotel-Moa klingar inte så bra i mina öron. Eller vad tycker du?
Vill inte vara negativ men hade förväntat mig lite bättre förslag!

I alla fall, igår satt jag och slösurfade framåt småtimmarna och hittade en kul grej, nämligen detta:
Visst, jag står längst ner och jag har ingen bild men erkänn COOLT! Funderar på om jag ska ladda upp asmånga bilder på mig själv och skriva hela min biografi på sidan om mig. 
...
.
...
Skoja

Sitter faktiskt och pysslar med en skrivuppgift vi fått i skolan "skriv om din egen födsel i jag-form", spännande. Kan lägga upp resultatet här om jag blir nöjd! Längtar tills på torsdag och undrar förstås vad du har för planer för oss. Ringer eller skickar iväg ett sms asap!

Yours Truly
Moa

Han tuggar kex

"Det är inte hållbart att vara så kallt klädd att man måste ta med sig ett nytt klädesplagg hem varje gång man sovit hos någon."

Detta fick Esmeralda mig att inse i morse. Så idag byter jag till en varm jacka. Mogenhetspoäng.

Hur som helst, nu är jag hemma och har precis tittat igenom det inlägg jag missade då jag skrev mitt förra. Tänkte svara nu innan jag sätter igång med klippande och klistrande, samt lite smygande uppsjungning inför ikväll. Han tuggar kex! Har du hört den?

Så, anknytning!
Filmen och Filip: Fett.
Kommentarerna: Har ingen aning?!
Reklamfilmen: Klart att älskarinnan ska vara med! Jag studdsade en basketboll.
Vad kan man GÖRA?: Jag kan med en gång säga att jag för tillfället håller på med två utav de tre saker du tog upp som möjliga alternativ, mer eller mindre. Vet du vilka? I vilket fall känns ALLA du tog upp som bra alternativ till något att göra. Men känner du dig inte lockad av något kanske du kan... skriva en artikel om något viktigt? En insändare? Krönika? Sy ett klädesplagg? Måla naglarna? Söka till Paradise Hotell?

Vi kan ju prata om detta på torsdag, då jag för övrigt har ett förslag på vad vi ska göra, men det tar jag med dig i ett riktigt samtal snart.

Sist men inte minst: Fy fan vad jag älskar detta. Bloggen. Att läsa om ditt liv! Du hade rätt i vad du skrev för ett tag sen - Detta är tusen gånger bättre än sms.

Ha det nu så fint och tänk på mig klockan 23.00 ikväll så ska jag tänka på dig så blir det nästan som att vi ses.
Jaana

just chillin'

Jag och Esmeralda har precis avslutat ett ovanligt kort SFU-maraton. Skulle inte ens kalla det ett maraton god damn it! Men Esmi var trött.
I morgon är det jag som tillverkar den första bakgrunden till filmen. R e s v ä s k o r. I natt är det jag som sover med en Esmeralda som förmodligen (nästan) trillar ur sängen.
Vad gör DU? Och vad ska vi hitta på på torsdag?
Best regards
J-K
ps. Såg i precis samma ögonblick som jag publicerat att du precis skrivit du med. KNASIGT! Jag tittar igenom det senare, nu ska vi sova.
ds.

Somewhere

Det blev ingen film igår men det blev en idag! Jag och Isa hade bokat biljetter till Somewhere, Sofia Coppolas nya film. Så satt vi där på Bio Rio och väntar på att släppas in i salongen och helt plötsligt kom Filip UT ur salongen! Så han köpte en biljett han också. Filmen var fin, inte så himla spännande men fin! Tyckte mest om den söta flickan, Elle Fanning åååååå så söt!!


Ok, ska sluta nu!!!

Annars vet jag inte riktigt. Jag är tillbaka i verkliga livet nu. Den lilla bubblan sprack och idag var jag servitris igen och i morgon ska jag till skolan och gå på ett seminarium och en föreläsning om dramatik som jag inte ens hunnit läsa. Vill helst citera Håkan och skrika TA MIG TILL KÄRLEK TA MIG TILL DANS GE MIG NÅT SOM TAR MIG NÅGONSTANS men jag är inte 13 så det gör jag inte. Förstår om du har massor att göra med skolan och projektarbete och läkarassistensuppgifter men kan vi inte GÖRA något? Starta ett företag? Skriva en bok? Göra en film? Vad kan man GÖRA? Har du några förslag, om inte till oss så till mig?

PS1. Varför fick vi 3 *HEJ HÄR ÄR MIN BLOGG*-kommentarer på förra inlägget? 
PS2. Fick du vara med i reklamfilmen?
PS3. FINA BILDER! Blir spännande att se resultatet!

Puss från Moa

Vilken film såg du tillslut?





Svaret på din fråga är att Roberts lägenhet för en dag skulle förvandlas till reklamfilminspelningsplats. Och svaret på din begäran om projektarbetet är dessa bilder! Det översta är en skiss av allra första scenen i filmen. Zpännande va?!!

För övrigt förstår jag verkligen det där med kamerorna*. Om duktigheten. Nu är ju mina modellerfarenheter lite begränsade och färre än dina, men jag gillade det inte heller. Det vet du ju i och för sig. Kan tänka mig att kicken av att agera (och få positiv respons på det, som du säger!) är tusen miljarder gånger större!

Känner verkligen för varje bild jag ser att jag verkligen missade något. Men du vet ibland finns inget val.
Usch. Sen så hann jag inte ens med det jag denna gång valt att prioritera eftersom att ett båthusbygge ute på ett landställe, efter att ha blivit försenat av att jag och mitt sällskap blivit inlåsta på området till Beijer Bygg, efter att folk åkt iväg med registreringsskyltar och efter att mina tår blivit isklumpar, tog så sjukt mycket längre tid än beräknat. Hur som helst - som jag skrev i ett sms till dig idag så känner jag att tiden är inne för att prioritera. PRIORITERA!! Alltså annorlunda än jag gjort den senaste tiden. Det är vad jag gör hädan efter. Men fina är dina bilder i alla fall, hur högt i skyarna min FOMO än är just nu.

Vi ses på onsdag! ÅH vad jag längtar.
Mvh
Jaana-Kristiina


ps. På tisdag sker en mysig liten konsert i Blå Hallen då jag ska sjunga till ett mjukt ackompanjemang av gitarr. Vore fint om du kunde hitta tiden att komma, BARA om du har tid och känner lust! puss och kräm från densamme


*Eller gör jag egentligen det? Va va va? Får vi någonsin veta?!!

friends of mine

/ Moa

istället för musik; förvirring

Hänger inte riktigt med på det där med kameror i lägenheten och allting? Vilken lägenhet befann du dig i? Vad skulle ni göra? Berätta!
Angående min trivsel i situationen så är det liksom inte kamerorna som fängslat mig utan mer alla fina människor jag jobbat med. Och att de uppskattade vad jag gjorde. Jag kände mig duktig. Man tänker kanske att stå framför kameran som skådespelare och att stå framför kameran som modell är samma sak. Men å nej nej nej. Som modell kände jag mig liksom aldrig duktig, så detta har varit så himla skönt. Visste liksom inte att jag var duktig på något. 

Jag vill verkligen se en film idag, det är en sådan dag duvet. Men jag kan verkligen inte komma på någon! Om du hinner läsa detta innan kvällen kan du väl bara slänga in ett par tips i kommentarsfältet om du har några på lager. Kommer ihåg att du skrev om Serge Gainsbourg-filmen här för ett tag sen, det kanske vore något. 

Du missade en himla fin kväll igår! Fick några väldigt fina bilder (hoppas jag) som jag slänger om här om ett par timmar när jag laddat in dem. 

För övrigt saknar jag dig JÄTTE_MYCKET. Vilken dag kan du ses? Jag kräver MINST en fika!

puss från Moa

skräckblandad förtjusning över stundande årstid

Jag har aldrig velat gå upp så lite som jag ville i morse. Det var mörkt. Jag frös. Min munhåla var klibbig och ögonen likaså. Det var faktiskt som om jag kände i kroppen att det snöade utomhus. 
Till råga på allt fick jag sedan endast en obarmhärtigt kort tid på mig att duscha, klä mig, äta frukost och samla ihop mina saker innan diverse kollegor, kameror och andra saker skulle börja fylla lägenheten jag befann mig i och vi skulle förvandlas till proffessionella. Mitt i alla misär tänkte jag lite på dig Moa, kanske skulle du kännt dig trygg omkring dessa ting? Själv kände jag mig malplacerad och malplacerad allena.

Men för att anknyta till tidigare korrespondens: Jag vet inte hur jag kan gilla att städa. Eller jo, jag vet. Har ju till och med försökt beskriva vad själva tjusningen är, i tidigare inlägg. Kanske är det helt enkelt så att det är DU som inte tagit dig tid att uppfyllas av meditationskänslan kring det hela. Eller är du inte städtypen bara?
Ej att förglömma är förstås också att jag INTE gillar att städa efter mig själv, och inte alls skulle få samma känsla om det inte också fanns pengar med i bilden.

Dräkten: Fin! Jag förstår hinten - otroligt spännande. Angående projektarbetet: visst finns det bilder. Jag kan fixa! Så snart jag kommer hem igen. Vilket jag som bekant nästan aldrig gör. Gudrun Schyman: Ja, VILKEN KVINNA!

Ut ikväll? Ja! 


Hejdå från Jaana



There's one in all of us.

Hur kan man bli glad av att städa? Shit, skulle verkligen vilja ha dig som roommate. Men good for you! Och det andra jobbet? Låter sjukt serious? Läkarassistent! Ska du börja medschool efter studenten? *Blir eld och lågor* Älskar greys anatomy!

Idag kom Filip och Simon hem till mig. Vi höll på och pyssla med en grej i nästan fyra timmar. Du får se på lördag! Här får du två ledtrådar!



Önskar att jag hade något spektakulärt att berätta.. JO, nu vet jag! Igår vann jag ett musikquiz på Strand! Jag fick alla rätt! Gissa vad mitt pris var.. En kaffebryggare! Passande, inte sant? Jag som inte ens dricker kaffe.. 

Jag vill veta mer om ert projektarbete förresten! Har du inga bilder? Berätta om allt! Allting känns så tråkigt nu när jag är klar med inspelningen (typ) så jag funderar på att dra igång nått projekt av något slag. Har du några idéer?

Och du, hang in there. Jag syftar på pluggis alltså. Betyg </3 det är bara att kämpa! Säg till om du behöver hjälp med något (inte gympa eller musik).

Saknar dig, mycket!

Yours Truly
Moa

PS1. Vill bara påpeka att jag INTE har svamp i underlivet men JA, det är konstigt och lite obehagligt.
PS2. Gudrun Schyman är på tv as we speak, kanal 4. Vilken kvinna säger jag bara, vilken kvinna!

är stressad

Suger
Tråkigt
Ruttet
Efterbliven (känner jag mig)
Stresshormon (utsöndras i kroppen)
Salighet (när allt är klart)
Ansvar - FÖR MYCKET
Dåligt självförtroende

Såhär känns det just nu.
HATAR att plugga för betyg, hatar plugg över huvudtaget.
/J-K

18/10/10

:( Vill inte att du ska ha ont i hjärtat. Men Moa, det behöver inte vara slut. Nu vet du ju vad det är du vill göra, så fortsätt bara. Rollerna kommer att r u l l a in, jag är övertygad. Plus (jag vet att det kanske är fel läge att säga detta helt själviskt) att det ändå finns lite positivt i sorgen eftersom att det nu kommer att bli mycket lättare att träffa dig.

Nu blir det väldigt stor kontrast till din hjärtesorg, men jag är faktiskt väldigt glad för tillfället (med en konstig bismak dock, som jag inte vet var den kommer ifrån). I söndags var jag nämligen första dagen på ett av mina nya jobb: jag städade en lägenhet i gamla stan, vilket känns fett. Inte lika glamouröst som det liv du nu vant dig vid, men jag gillar verkligen att städa (ja!). När det inte är min egen skit jag skyfflar undan dvs, för då blir det nämligen som att jag kopplar på någon slags autopilot och bara kör på. Känslan av att stå i den nystädade trean med en otroligt fyndigt formulerad lapp nyss lämnad på köksbordet var denna: Klartänkt. Jag kände mig utredd, uttrasslad, lugnad. Typ lite som efter jag har sprungit långt eller tränat tills jag spytt.

Vet inte om jag nämnt det heller, men nu när jag ändå är inne på det så är det andra av mina två jobb inget mindre än läkarassisten på Strandvägskliniken. Jag har jobbmail, olika nycklar och ska installera en fax i mitt hem för att kunna sköta arbetet hemifrån. Hur ballt är inte detta??!!!

Annars då?
Eftersom mamma och pappa är i Andalusien har jag använt kameran lite. Vet att mina bilder inte kommer att kunna mäta sig med dina, men det är kanske kul att se lite av mitt liv ändå, nu när vi är som i ett distansförhållande...? Så, i kronologisk ordning från i torsdags till idag:


Runa böjer sig


Runa pratar i telefon


Runa chillar och pratar i telefon


Hannah precis innan hon skissar ett underbart första utkast av Gertrud, vår films älskade protagonist


Jag med ett finger stucket av ett krossat vinglas i Roberts soffa. Fin soffa va?


Yrsa och Hannah under skoltid, idag! Har saknat Yrsa som varit i Barcelona!


Klasskamrater Nina och Lovisa.

Det var det, och sist men inte minst: Gud vad många det är som har svamp i underlivet nu för tiden, tycker du inte?
Mvh
Jaana-Kristiina


ONT I HJÄRTAT

Kom precis hem från min sista inspelningsdag - SÅ_JÄVLA_DEPPIGT. Orkar inte skriva mer än att FY FAN vad detta har varit  F A N T A S T I S K T. Vill bara lägga mig i min säng och dö om jag inte får hålla på med det här resten av mitt liv. Vill aldrig mer servera mat på en trött restaurang eller läsa om trötta dramatiker. KAN INTE FATTA ATT DET ÄR SLUT, DET ÄR SLUT
ONT
ONT
ONT

AJ
src lost

välkommen hem

Det var alltså detta jag missade i lördags!

Åh har du nu nestlat in dig i kontaktnäten? Har du fått några värdefulla namn på din lista? I din telefonbok?
Det gäller att arbeta som en spindel vet du.
Nä skoja, fy fan vad fint med tårar till avskedet. Du vet att jag vill se alla bilder.

Ja jag tycker att tanken på mig och Runa är fin! Jag har ju ändå alltid planerat att hon ska få komma till mig när hon är full, när hon har bråkat med mamma och pappa eller när hon har sovmorgon i skolan, förutsatt att jag bor nära hennes skola då. Så kanske blir det faktiskt så att vi bor tillsammans en vacker dag. Skulle du kunna bo med din bror? Jag skulle nog inte kunna bo med min bror.

Kan inte dricka alkoholhaltig dryck med dig ikväll, tyvärr. Jag och Hannah ska skriva klart bildmanus, som hon och Gabbi redan börjat på då jag pluggat annat. Så.jävla.taggad. Den blir så bra! (filmen) Gertrud är så fin!! Vi ska sprida ut oss över vardagsrumsgolvet och ba köra. Sen kommer du vet vem hem till mig.

Vill du träffas på söndag? Kväll? Eller jag har iof ett minne av att det är PV-dag, men om inte så vet du att jag finns här.

I morgon ska jag på arbetsintervju förresten, skulle man kunna säga. Fett va?
pussi
/J-K



tillbaka till verkligheten

Tycker detta är tusen gånger bättre än sms! Det är ju som ett sms fast mycket mycket längre!

Nu är jag tillbaka från Katrineholm och min lilla lyckobubbla. Det var tänkt att gårdagen skulle vara min allra sista dag och det var sjukt sorgligt. Jag grät faktiskt när jag skulle säga hejdå till min sminkör. MEN så blev det så att vi filmade även idag och jag ska tillbaka på lördag! SÅ glad att det inte är slut ännu, vill aldrig att det ska ta slut. Herre gud vad jag älskar det. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ. 

Tycker tanken om dig och Runa i en lägenhet är mysigt. Tanken på dina döda föräldrar är mindre mysig. Du kanske kan flytta ihop med Runa även om dina föräldrar är i livet? Bara en tanke. 

Vi kan väl ses imorgon? Vill dricka alkolholhaltiga drycker med dig!

PS. Smygfotade lite på inspelningen den här gången men jag blir stämd på 15 miljoner om jag lägger upp bilderna här.. Så du får se dem när vi ses! Här är några bilder från helgen istället.

Puss
/Moa

Torsdag

I morgon är det fredag oh my, REDAN! Jag har ingen aning om var du befinner dig, vad du har för dig eller hur du mår!
Jag antar att det beror på att du fortfarande är bortrest och filmar, men det skulle även (nu när jag tänker påt) kunna vara för att vår mobilkontakt upphört nästan totalt efter startandet av denna blogg. Är detta bra eller dåligt? Och är det därför eller är det pga att vi båda haft så mycket att göra som vi knappt setts alls den senaste tiden?

Hur som helst. I morse satt jag och åt frukost ganska lugnt med mamma och pappa. De åker till Andalusien idag och håller i skrivkurs, och med anledning av detta har olika samtalsämnen kommit upp.
Det hela började med att de kom på hur dumt det är att de aldrig visat mig var huvudkranen till allt vatten i hela huset finns, ifall att det blir översvämning ni vet. Det kan ju hända.
Nästa steg blev; vad gör ni om vi blir sjuka? Och sedan; Vad gör ni om ni blir sjuka?
Så vips, utan att jag riktigt fattade vad som hände mellan blindtarmsinflamation och flygplanskrasch, pratade vi plötsligt om deras testamente - var vill de begravas? Var ska vi bo? Vem får vad? Får Runa bo hos mig så fort jag hittar eget? Skulle vi få ut något på försäkringen? Skulle vi vara tvugna att avsluta alla deras bokmanus?

Det slutade med att jag kom försent till musikteorin med en hjärna fullproppad av information som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Jag kommer ju förhoppningsvis inte behöva bruka den, men jag kan inte heller bara lägga undan den. Jag borde skriva ner allt!! Är det sjukt om jag skriver ner det? 

Men det värsta av allt är att nu sitter jag och har mysiga, ja MYSIGA, fantasier om mig och Runa i en lägenhet någonstans. Runa kommer hem, jag gör middag och hjälper henne med läxor. Hon tar hem kompisar och jag är den tuffa storasystern. Nilas hälsar på och jag offrar mig med glädje.
Jag vet att det är sånt här man inte ska erkänna att man gör, men jag fantiserar nu alltså om ett liv efter mina föräldrars död. Och är inte ens ledsen. Är det ok, får man göra så? Skulle vi kunna kategorisera det som en försvarsmekanism eller något, en metod för mig att vara beredd på det värsta?

Haha fick ett sms av dig nu, vad glad jag blev! Du är alltså bortrest. Längtar tills du är hemma igen!!
hejsvej
från Jaana


aj




Idag skickade Robert ett mail till mig innehållande den här bilden.
Det gör ont i mig för att:
1. Gudrun Schyman inte på långa vägar förtjänar det hat som många riktar mot henne och som syns i många av de andra kommentarerna på sidan. Hon är den häftigaste jag vet och om jag blir ens i närheten av lika tuff som hon någon gång i mitt liv kan jag skatta mig lycklig.
2. Någon jävel tycks minnas Ängsviksgården som ett hemskt ställe som traumatiserar barn. Det var underbart att växa upp på Ängsviksgården, och det är fortfarande ett underbart ställe.
3. Jag känner en lite läskig förvirring av hela andan över kommentaren, jag får liksom en slags bitter eftersmak i munnen och en jobbig magkänsla som inte släpper och som jag inte kan sätta fingret på.
4. "värmdöbo" står förtuom kommentaren under helt oemotsagd.

Förstår du mina känslor? Jag vet inte om jag pratat särskilt mycket med dig om Ängsviksgården och allt det där, men du har säkert fått någon slags bild av det utefter vad jag ändå sagt.




Annars då? Det är nu första kvällen som jag kommer hem sedan i fredags. Ja i fredags. Förstår inte hur jag klarar mig egentligen. Och mitt rum, herregud mitt rum. Ju längre perioder jag är borta desto stökigare blir det, hur hänger det ihop?

Kan du inte skriva något snart så att jag får något att skriva tillbaka, nu när jag har tid! När jag har landat! När jag ändå bara sitter här och verkligen inte kan öppna upp dokumentet med namnet Varför drog Europa ifrån?

pusses and hugs
Jaana


Himlen är oskyldigt blå

OKej vet inte exakt vad du har skrivit - har ÄNTLIGEN fått tillgång lite avskillt till en dator och har inte riktigt tid att anknyta till tidigare inlägg, men jag berättar lite snabbt om vad som hänt under de senaste dagarna, så att du uppdateras. Alltså... jag har varit hos den där mannen fredag-lördag, lördag-söndag och sen slutligen söndag-måndag...herregud vad hände? Kan inte hitta verkligheten igen. Men VI (du och jag) träffades alltså lördag och du drog hastigt och lustigt - du missade JÄTTEBRA dans till Patti our love och allmänt sjuka detaljer. Varför var ni så otaggade?
Men ja, som sagt, vad hände? Känner mig helt frånkopplad från världen.
Men har haft det kul. Var lite ledsen av att du inte kunde följa med ikväll och tänkte till och med stanna hemma för att plugga (är i stort behov av plugg) men såhär blev det:

biosalong... salongsberusade?

Toalett...salongsberusade!!?!

Zkåpbil ut mot ängsvik...!
Älskar Esmi.
Puss Moa filma på din jävel. Gud vad jag älskar knäckemackor!
/Jaana
ps. Fina bilder på PV:n. ds.

PV:n



Idag vaknade jag upp bredvid denne, i vanlig ordning. Fint!
Vem vaknade du upp med?

Ses ikväll, förhoppningsvis!
/Moa

Vad ser du i denna rubrik?

Tycker din tolkning av mina rubriker stämmer ganska bra, och visar att du känner mig ganska väl. Du hade lika gärna bara kunnat anta att jag är en poetisk tönt.
För ja, på senaste tiden har någonting förändrats. Vet ännu inte om det är inuti mig eller runtikring mig. Igår hade jag ont i hjärtat, inte på grund av Gossip Girl den här gången tyvärr (å herregud chuck). Och inte blev det bättre när jag kommer till jobbet där vi spelar Lugna Favoriter (=kärleksballader) HELA dagen. Mitt hjärta brast tusen gånger, kul. 
Nåväl, saker och ting ser bättre ut på kärleksfronten idag, så oroa dig inte!

Alltså jag vet inte! Glitter hör väl ihop med premiärer oavsett vad det är för film? Men jag har aldrig varit den glittriga typen så jag tror jag hoppar den delen hur som helst. Men om du tycker man ska koppla klädseln till filmen, ska vi då klä oss i 70tals-kläder? Hm. ANGÅENDE DETTA: Vilken tid börjar filmen? Jag fick nämligen veta igår att jag ska iväg till Katrineholm och filma på måndag kväll. Hoppas jag kan klämma in detta innan! Det vore fab. 

ALLTSÅ!!! BILDERNA!! GUD vad jag saknar dig när jag ser dem! Och London! Vi är så fina (fula?)!!!! 

Igår fick jag en iPhone 4, vet att du inte är den som är den men tycker ända att du förtjänar att veta att nu kan man höra vad jag säger i telefon. Tycker det är helt fantastiskt. Dock var tiden för leveransen lite olycklig. Satt nämligen igår och skrev en hemtenta som ska vara färdig på måndag när pappa plötsligt kommer in med Paketet. "Vem kan begära av mig att skriva en hemtenta när jag fått en iPhone?", tänkte jag.. Och åkte till kägelbanan och drack öl. Vadå "ser inte kopplingen"?

Jag och Bella var på Vasamuseét  igår också. Nuff said. 

Här är lite bilder från gårdagen *STAY UPDATED* 


*på vasa*

Bella köpte till och med en souvenir i shopen som hon åt upp.

En japan tog kort på oss i äkta turistanda. 

Senare på Kägelbanan.

Drack dyr öl.

Gick till Baltasar, drack billig öl!

Alltså.. måste sluta hänga så mycket med Bella. Bara bilder på henne!!

Jesper var med!

Och detta är då CJ och Andrea!

NUFF SAID! Nu ska jag skriva hemtenta så jag kan bli full utan dåligt samvete ikväll!
Vad gör du  helgen love?

Kärlek från Moa

det doftar förändring

- Genom en ny lins
- Ett parallellt universum
- Som att tänka på rymden


Dessa tre rubriker från dig har fångat mitt intresse. Trots att alla tre handlar om skilda ting tycker jag mig nämligen skönja en röd tråd: De är alla väldigt tankfulla och uttrycker lite att något nytt/annorlunda/underligt försiggår i dina tankar, och det förbryllar dig. Kan det stämma? Rätt? Fel? Ute och cyklar? Överanalyserar?

De är fina i alla fall, rubrikerna. Har insett att jag måste jobba lite mer på mina egna rubriker om jag inte ska framstå som en ganska osmart och torr människa jämfört med dig. Plus att jag inte kommer att ha en chans att följa med i ditt bildtempo nu med det nya objektivet.

Men dina bilder. Fina! Jättefina! Den där, du vet vilken jag menar, ser verkligen ut som en miniatyr. Jag är imponerad! Kan du inte fota Bella när hon dricker kaffe någon gång? Du vet att det är något jag ofta brukar tänka på hur fint det skulle vara. Hon får gärna ha något brunt på sig och kanske lite vitt någon stans.

Mina nya kläder är inte glittriga. Och det här är andra gången du sammankopplar den kommande premiären med glitter, tycker du inte att det känns lite som fel film för just glitter och glamour? Vart har du fått denna bild ifrån? Är det dina nya Hollywoodvänner som kommit med den? Älskar du dem mer än du älskar mig?!

Men nu när du säger det så ska jag nog ha mina kläder då i alla fall. Har dock redan börjat med skorna idag och kommer nog att inviga klänningen i morgon och blusen säkerligen senare i helgen, så det blir endast premiär för film på måndag. GUD vad jag längtar efter att träffa dig. Undrar om du kommer att ha massa homies bland snittarna och champagnen? Du får inte lämna mig om så skulle vara fallet.

Med vänlig hälsning
Jaana

 

ps. Älskar verkligen de här bilderna. Så fulfina att jag dör. ds.


genom en ny lins

Att den icke kära Jaana fungerar i praktiken har ju redan fastställts och att befinna sig på trygg mark är ju alltid trevligt! 

Idag har jag införskaffat mig ett nytt objektiv till min kamera. Canon EF 50mm f/1.8 II heter det är och hemskt litet och bra! Nu tänker jag nämligen bli duktig och släpa med mig min kamera överallt så du får stå ut med att massa bilder kommer att ramla in här. Börjar redan idag!


Efter jobbet (som jag rockade idag!!) mötte jag upp Bella, vi gick till akademibokhandeln och jag köpte ASDYR kurslitteratur, kul.


Mitt nya superobjektiv fångade Bellas sexigaste look, erkänn. Ba *vinden i håret, lite sorgsen men sugande blick*


Trackade bella med kameran en stund, sen skiljdes vi åt.


Åkte till Kulturhuset och träffade denna snygging, Hanna. Vi kikade lite på gratis utställningar.


Har inte riiktigt lärt mig objektivet ännu så vissa bilder är lite konstiga, men Hanna är ju söt!


*Drack en dricka på Kaféet på taket* haha nej ok, sista macrobilden jag laddar upp lovar.


Så tog jag en sån häraaa.. Ser det ut som en miniatyr? Lite? *Kul*


Alltså vet inte om det bara är Hannas och Bellas förtjänst men visst blir det bra bilder?

Du har alltså köpt ny klänning? Och skor? Ska du ha dem på premiären? Är de glammiga? Glittriga? Har klädångest!
Nu ska jag skriva en hemtenta, kul!!!!

Saknar dig!
L O V E
/ Moa

i praktiken?

Åh Moa ett livstecken!!


Jag tror att i praktiken funkar det inte alls, det där med en kär Jaana alltså. Det skulle kaosa, och det samma gäller en icke-kär Moa. Vad fint vi kompletterar varandra tycker du inte?

Så svaret är alltså: Nej jag är inte kär, inte ens lite, och det är verkligen inget jag strävar efter att bli. Inte för att jag inte har det väldigt bra med att okomplicerat träffa denna människa, jag tycker verkligen om att ha någon. Men det får liksom stanna vid att ligga lite, plocka lite svamp och äta lite ost och sånt där. Det varken bör eller kommer att ändras.

Men över till annat.
Då är bio spik! Biljetterna trillade ner i brevlådan idag, så vi köbah. Längtar.

Jag har för övrigt världens tightaste budget just nu, men idag ba BOOM BANG KRASCH oj jag köpte en klänning. OJ shit och en blus. Och ett par skor. Skit också säger jag bara!!

Ska rita lite nu. Puss

Jaana



ett parallellt universum

Känner mig som en elev som skolkat och ska komma med en bortförklaring nu MEN JAG HAR VARIT BORTA HELA HELGEN. Och självklart måste det kosta pengar att få lite wifi på hotellrummet, kom igen liksom. END OF STORY, typ.

Tisdagsdaten låter ju hemskt romantisk. Enligt wikipedia är romantik en estetik- och tankeströmning inom europeisk kulturyttring, och den epok då denna var som mest utbredd. Enligt mig hör romantik ihop med kärlek. Min fråga till dig lyder som följer: är du lite kär? Bara lite kanske? Pyttelite?
Dessa frågor förde mina tankar till ett parallellt universum, en kär Jaana? Hur skulle det fenomenet yttra sig? Hur fungerar det i praktiken? Vidare spann mina tankar iväg och ännu en fråga slog rot, hur skulle en icke kär Moa fungera i praktiken?
Ingen vet.

Kär eller inte kär, PVn är pretto och DET ÄR KLART jag vill gå på premiären med dig! Måste ju börja öva på att vara filmstjärna *skoja*. Men är det glammigt eller? Måste man ha glitter på sig? Nästa måndag alltså?

Yours Truly
Moa

en bild bara


/J-K

Moa var är du?

Jag har så mycket att berätta!!
Saknar dig så.
Åhhhhhhhh.
/J-K

RSS 2.0